• +31(0)654 98 21 76
  • info@Xplore-rijopleidingen.nl

Geldig theoriecertificaat nodig bij reserveren praktijkexamen

Geldig theoriecertificaat nodig bij reserveren praktijkexamen

Vanaf 1 mei 2024 heb je een geldig theoriecertificaat nodig als je rijschool jouw praktijkexamen gaat reserveren. Het is dus belangrijk dat je samen met je opleider bij de start van de opleiding een goede planning maakt.

De nieuwe regeling geldt voor het praktijkexamen voor auto (B), het motorexamen voertuigbeheersing (AVB), het motorexamen verkeersdeelneming (AVD) en brommerexamen (AM2) en de tussentijdse toetsen. Als je geen theoriecertificaat nodig hebt voor het afnemen van een praktijkexamen dan zal dit vanaf 1 mei 2024 ook niet verplicht zijn om te kunnen reserveren. Dat geldt bijvoorbeeld bij het AVB-examen als je al in het bezit bent van een geldig B-rijbewijs of bij een getrapt motorexamen. 

Heeft je opleider vóór 1 mei 2024 en reservering gemaakt voor je praktijkexamen? Dan blijft deze reservering gewoon staan, ook als je dan nog geen geldig theoriecertificaat hebt. Bij een nieuwe reservering of een verplaatsing van je reservering moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat.  

Let op: op de dag van je praktijkexamen moet je uiteraard wél in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat of een vervangend document.

admin

Laat je bericht achter