• +31(0)654 98 21 76
  • info@Xplore-rijopleidingen.nl

Alle theorie-examens weer mogelijk vanaf 28 april

Alle theorie-examens weer mogelijk vanaf 28 april

Het CBR is ontzettend blij dat kandidaten vanaf woensdag 28 april weer theorie-examen voor de auto, motor, bromfiets en recreatievaart mogen doen. Na een lange periode van geduld en intensief contact met het ministerie, kunnen we weer volop aan de slag.

Als eerste komen de kandidaten aan de beurt van wie het theorie-examen door de lockdown niet doorging. Hiervoor houden we tot en met juli plekken vrij. Alles kan zonder dubbele kosten bij het CBR worden ingehaald. Het reserveren van een nieuw theorie-examen kan nu voor de periode augustus/september. Binnenkort komen er ook plekken beschikbaar in oktober.

Kom goed voorbereid
Door corona zijn er ruim 700.000 examens en toetsen in te halen. Daarom gaat het CBR maximaal zijn capaciteit uitbreiden en overwerken. Maar er is meer nodig. Daarom roepen we alle kandidaten met hun opleiders op om pas examen te doen als ze goed zijn voorbereid. Hoe minder herexamens er komen, hoe eerder er weer snel examen gedaan kan worden.

Hygiënemaatregelen
De huidige hygiënemaatregelen van het CBR blijven gelden. Daarmee willen we de verdere verspreiding van het coronavirus tegengaan. Dit doen we voor de veiligheid van onze klanten, opleiders en medewerkers.

Geen grote groepen op locatie
We verzoeken opleiders nadrukkelijk om niet met grote groepen theoriekandidaten naar de examenlocatie te komen. Laat kandidaten zoveel mogelijk individueel naar het CBR gaan. Zij mogen niet eerder dan 15 minuten voor het examen naar binnen.

Informatie klanten
Hebben klanten in de periode van 28 april tot en met 4 mei een gereserveerd theorie-examen voor auto, motor, bromfiets of recreatievaart? Dan krijgen ze in deze week een mail van het CBR dat hun examen door gaat.

Verruiming verplaatsingsmogelijkheid theorie-examens
Tot en met 31 mei is het mogelijk om een gereserveerd theorie-examen voor de auto, motor en bromfiets twee keer in plaats van één keer te verplaatsen, volgens de geldende voorwaarden.

Avond- en weekendtoeslag
Normaal betaal je een toeslag van €5,00 voor theorie-examens in de avond en in het weekend. Het gaat hierbij om theorie-examens voor auto, motor, bromfiets en recreatievaart. Door corona hebben we besloten om deze toeslag niet te berekenen voor kandidaten die hun examen moeten inhalen door de lockdown. Ook hebben we besloten dat de toeslag voor andere kandidaten pas ingaat op 1 augustus 2021.

admin

Laat je bericht achter